"Niemand wil zo’n nest in zijn huis aantreffen"

Toen de eigenaar een huis dat al 2 jaar leeg stond, wilde renoveren, stootte hij op een wespennest dat als "kolossaal" kan omschreven worden. Het nest had immers een diameter van ruim één meter. Gelukkig voor de eigenaar uit Pipewell, Engeland, ging het uiteindelijk om een leeg nest. Het nest was niet alleen opvallend door zijn grootte, maar ook door het feit dat er een soort tunnel van bijna anderhalve meter gebouwd was, waardoor de wespen naar buiten konden vliegen.

Gary Wilkinson van Pest Professionals, die gevraagd werd het wespennest te verwijderen, op nieuwswebsite Northampton Chronicle & Echo: "Het was een indrukwekkend nest, zelfs groter dan een wijnton. Normaal worden we al gebeld als bewoners de eerste tekenen opmerken dat er een probleem zou kunnen zijn met wespen. Maar dit groepje heeft een zomer lang ongestoord zijn nest kunnen opbouwen. Ook al vermoed ik dat niemand dat in zijn huis wil aantreffen, toch kan je moeilijk zeggen dat het niet mooi is om te zien."

"Normaal hebben ze de grootte van een voetbal, maar dit was toch van een ander allooi", voegde hij er op BBC aan toe, "Meer dan waarschijnlijk hebben 6.000 tot 10.000 wespen hier vertoefd. Maar gelukkig voor ons was er geen levende wesp meer te bespeuren. Mochten we dit vorig jaar aangetroffen hebben, dan zouden we zelfs met een imkerpak nooit zo dicht geraakt zijn."

Meest gelezen