In Marcinelle opgepakte politieman plande dubbele moord

Een politieman, die gisterenmiddag in Marcinelle is opgepakt, had plannen om twee mensen te vermoorden. Dat meldt het parket van Charleroi. De 35-jarige man had wapens en explosieven gekocht op het darkweb, een onderdeel van het wereldwijde web dat onzichtbaar is voor zoekrobots.

Het parket bevestigde dat een dubbel aanhoudingsmandaat uitgevaardigd werd tegen de 35-jarige agent van de GSA (Groupe de Sécurisation et d'Appui) van de zone Charleroi. De onderzoeksrechter heeft hem aangeklaagd voor illegale import van wapens en een dubbele moordpoging.

Volgens bronnen dicht bij het dossier was een buitenlandse inlichtingendienst de verdachte op het spoor gekomen toen hij wapens en explosieven bestelde op het darkweb. De federale gerechtelijke politie opende daarop een onderzoek.

Liefdesrivalen?

De verdachte werd gisteren in Marcinelle opgepakt door de speciale eenheden. De speurders namen ook allerlei zaken in beslag uit zijn woning, onder andere wapens. Volgens het parket van Charleroi was de man van plan om twee personen uit zijn entourage om te brengen met die wapens. Volgens nog andere bronnen zou het daarbij gaan om nieuwe partners van zijn ex-vriendinnen.

Meest gelezen