Recordaantal kijkers voor debat Clinton versus Trump

Bijna 81 miljoen kijkers hebben het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump gevolgd. Dat is een record voor een verkiezingsdebat, zegt nieuwszender CNN.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

In 1960 werd het verkiezingsdebat tussen de presidentskandidaten voor het eerst op televisie uitgezonden. 74 miljoen mensen keken dan naar de Democraat John Kennedy en de Republikein Richard Nixon. Pas 20 jaar later werd dat cijfer overtroffen, toen ruim 80 miljoen mensen de Democraat Jimmy Carter en de Republikein Ronald Reagan de degens zagen kruisen.

Hillary Clintons echtgenoot Bill Clinton trok als Democratische presidentskandidaat in 1992 bijna 70 miljoen kijkers in het debat met de Republikeinse George Bush senior.

De cijfers van het jongste presidentskandidatendebat zijn trouwens nog niet definitief. Voorlopig zijn nog maar alleen de kijkers opgeteld die het debat thuis op tv hebben gevolgd. Bovenop de tv-kijkers kwamen nog vele miljoenen die het debat via livestream op het internet of Facebook volgden. De videowebsite YouTube gewaagt van 2,5 miljoen.

Meest gelezen