Sint-Annabos op Linkeroever hoeft niet gekapt te worden

Het Sint-Annabos op de Antwerpse Linkeroever moet dan toch niet worden gekapt om tijdelijk plaats te maken voor een werfzone voor de Oosterweelverbinding. Dat is bekendgemaakt op een gezamenlijke persconferentie van intendant Alexander D'Hooghe, Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en havenschepen Marc Van Peel (CD&V).
Alexander D'Hooghe (archieffoto)

Het was de bedoeling dat een groot deel van het Sint-Annabos tijdelijk zou moeten wijken voor een werfzone, wat bij de buurtbewoners tot heel wat ongenoegen en protest had geleid. Het Antwerpse Havenbedrijf is nu bereid een dok ter beschikking te stellen waarin het zand dat moet opgegraven worden voor de nieuwe Scheldetunnel kan gedumpt worden.

De doorbraak komt voort uit de gesprekken die overkappingsintendant Alexander D'Hooghe voert met onder meer de Vlaamse regering, de BAM en de actiegroepen.

Het 87 hectare grote Sint-Annabos met zijn Canadese populieren is zeker niet het meest kwaliteitsvolle bos, maar wel een van dé groene longen van Antwerpen. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is naar eigen zeggen blij dat er alweer een obstakel voor het Oosterweeldossier is weggenomen.

Meest gelezen