Twintig tekeningen van Hergé moeten 1,2 tot 2,4 miljoen opbrengen

Parijs is in de ban van Hergé. Naast de tentoonstelling in het Grand Palais gaan op 19 november ook 20 tekeningen van de Kuifje-tekenaar onder de hamer bij veilinghuis Artcurial. Het gaat om originele tekeningen die bestemd waren voor wenskaarten.
vide

De tekeningen werden in 1942 besteld door een Belgische uitgeverij voor de eindejaarsfeesten. Ze zijn gemaakt met Chinese inkt en aquarel en stellen onder meer sneeuwlandschappen voor met Kuifje die skiet of een andere wintersport beoefent. Op de tekeningen staat de tekst "Zalig Kerstmis en Gelukkig Nieuwjaar", zowel in het Frans als het Nederlands.

De geschatte waarde van de volledige collectie bedraagt tussen 1,2 en 2,4 miljoen euro, maar de tekeningen worden apart verkocht.

De veiling vindt plaats in Parijs, maar de tekeningen worden in oktober in Hong Kong aan het publiek getoond.

Meest gelezen