Bastille For Life levert 76.878 euro op voor Music For Life

Bastille heeft 76.878 euro ingezameld voor Music For Life. De Britse band heeft vanavond een exclusief optreden gegeven in de AB en wie erbij wilde zijn, kon enkel een ticket bemachtigen via sms. De opbrengst gaat naar Unicef.

Met Bastille For Life is vanavond de aftrap gegeven voor Music For Life, de jaarlijkse solidariteitsactie van Studio Brussel in de week voor Kerstmis. De band gaf een optreden in de AB in Brussel. Wie erbij wilde zijn, kon geen ticket kopen, maar moest een sms'je sturen. Met elk berichtje ging er 1 euro naar het goede doel. In totaal bracht de actie 76.878 euro op.

"We zijn dankbaar voor de steun", reageert zanger Dan Smith. "Dit zal kinderen die in nood zijn over de hele wereld helpen. We konden dit niet zonder de geweldige steun van onze fans."

En ook Unicef is bijzonder opgetogen met de actie. "Hiermee kunnen we 20.000 kinderen overal ter wereld toegang geven tot onderwijs", zegt woordvoerder Philippe Henon. "We willen alle luisteraars bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt en natuurlijk ook Bastille voor dit fantastisch initiatief.'

Vorig jaar was er een soortgelijke actie met Muse. Toen ging er 198.168 euro naar Artsen Zonder Grenzen. 

Bastille For Life is een van de vele acties die worden georganiseerd om geld in te zamelen voor het goede doel. Luisteraars kunnen een goed doel kiezen en hun actie registreren op www.dewarmsteweek.be. Music For Life van Studio Brussel vindt plaats van 18 tot 24 december in De Schorre in Boom.

Meest gelezen