Behoorlijk wat belangstelling voor debat Clinton-Trump op VRT en VTM

Het eerste televisiedebat tussen de Democratische kandidate Hillary Clinton en de Republikein Donald Trump heeft ook op de Vlaamse televisie behoorlijk wat kijkers gelokt. Dat blijkt uit een rondvraag bij de VRT en Medialaan.

Op Canvas keken 235.056 Vlamingen (3,9 procent van de Vlamingen) minstens 5 minuten opeenvolgend naar een van de uitzendingen van het debat. Het gemiddelde kijkcijfer bedroeg 32.071, of een marktaandeel van 43,8 procent. De openbare omroep zag ook een forse toename van het aantal bezoekers via deredactie.be en Facebook.

Op VTM bereikte het debat samen met de extra nieuwsuitzendingen 's ochtends 127.000 mensen. Medialaan geeft de bereikcijfers omdat het debat en het extra "VTM Nieuws" 's nachts en 's morgens veel herhaald werden. Voorts volgden 96.000 mensen naar de livestream van het debat.

Wereldwijd lokte het debat tussen de Democratische kandidate en de Republikein in de VS alleen al meer dan 81 miljoen mensen voor de buis. Daarmee was het het meest bekeken debat tussen Amerikaanse presidentskandidaten ooit.

Meest gelezen