Caroline Bastiaens volgt Philip Heylen op als Antwerpse schepen

Caroline Bastiaens (CD&V) gaat zoals verwacht partijgenoot Philip Heylen opvolgen als Antwerps schepen van Cultuur en Economie. Dat heeft het Antwerpse partijbestuur van CD&V vanavond beslist. Heylen stapt in november over naar de privésector.
(Archieffoto)

De 40-jarige Caroline Bastiaens maakte opmars binnen CD&V als kabinetschef voor havenschepen Marc Van Peel en is sinds 2012 Vlaams parlementslid. In 2013 werd ze fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) had eerder deze week al aangegeven dat Bastiaens vermoedelijk Heylen zou opvolgen, maar CD&V wilde er pas na het partijbestuur officieel over communiceren. Bastiaens zal op 21 november de eed afleggen.

"Ik start met veel ambitie en frisse zin", zegt Bastiaens in een eerste reactie. "Als je gevraagd wordt voor het schoonste ambt in Antwerpen - schepen in deze stad - dan zeg je niet "neen". Ik zal me de volgende weken - samen met Philip - voorbereiden op mijn nieuwe ambt."

Philip Heylen maakte afgelopen weekend bekend dat hij stopt als schepen om business development manager te worden bij de holding Ackermans & van Haaren. Daarnaast blijft hij nog gemeenteraadslid in Antwerpen tot aan de lokale verkiezingen van 2018.

Meest gelezen