Dirk Tieleman even terug op de VRT met eigen reportage

Voormalig VRT-journalist en schermgezicht Dirk Tieleman keert vanavond heel even terug naar de openbare omroep. Tieleman (76) heeft een korte reportage gemaakt over de betonstop, die vanavond wordt uitgezonden op Canvas. Dat schrijven onder meer Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

Tieleman presenteerde verschillende nieuwsprogramma's op de VRT. Zo was hij onder meer het gezicht van "Koppen" bij de opstart van het reportageprogramma, en presenteerde hij "Terzake" en "Panorama". Tieleman is intussen al 10 jaar met pensioen, al schrijft hij nog boeken en geeft hij geregeld communicatieadvies.

Nu heeft hij, naar eigen zeggen "op vraag van de VRT", de journalist in zichzelf nog eens naar boven gehaald. Voor "4X7", een Canvasprogramma waarin per aflevering 4 documentairemakers van alle slag de kans krijgen om in 7 minuten hun verhaal te vertellen, maakte hij een reportage over de betonstop.

"Ik ben blij dat ik nog eens uit mijn sloffen mag schieten", zegt hij daar zelf over. De beloofde betonstop in 2050 komt volgens Tieleman te laat. "Een derde van Vlaanderen is volgebouwd, en dagelijks komen er nog twee voetbalvelden beton bij. Die situatie is onhoudbaar", klinkt het.

Meest gelezen