Disney maakt remake van "The lion king"

Disney werkt aan een live action-versie van "The lion king", de populaire tekenfilm over Simba, Nala, Mufasa, Scar en co. Dat heeft het bedrijf bevestigd in een persbericht. Met het project is Disney niet aan zijn proefstuk toe.
epp

De regie van de film is in handen van Jon Favreau, de man die ook verantwoordelijk is voor de moderne versie van "The jungle book", die dit jaar in de zalen te zien was. Het was ook hij die in de loop van de dag al een ballonnetje opliet over het project op Twitter.

Even later kwam Disney met een persbericht op de proppen. "We kunnen officieel bevestigen dat Walt Disney Studios en regisseur Jon Favreau aan een nieuwe remake van "The lion king" aan het werken zijn", klinkt het. De dieren in de film zullen er wellicht levensecht uitzien en de muziek uit de originele versie blijft behouden. Meer details - zoals een releasedatum - zijn er voorlopig niet.

Disney is vooral bekend van teken- en animatiefilms, maar kiest er steeds vaker voor om sprookjes te vertalen naar films waarin echte acteurs te zien zijn. Zo was naast "The jungle book" ook al "Maleficent" en "Cinderella" te zien en komt er volgend jaar nog een nieuwe versie van "Beauty and the beast" in de zalen, met Emma Watson in de hoofdrol.

Meest gelezen