Ethias gaat op eigen kracht voort, zonder banenverlies

Verzekeraar Ethias wil op eigen kracht verder, van een overname is dus geen sprake meer. Tegelijkertijd gaat het ook de risico's van zijn First-rekening afbouwen. Er zouden geen banen verloren gaan.

Ethias staat al een hele tijd onder druk van de Nationale Bank, de toezichthouder, om haar kapitaalbuffers te versterken. Vooral de hoogrentende en dus verlieslatende First-rekening doet Ethias pijn. Daarom wil ze van dat risico van af, zegt topman Benoit Verwilghen aan VRT Nieuws.

Voor wie nog geld op een First-rekening heeft staan, verandert er niets. Maar door de risico's van de Firstportefeuille af te dekken wil Ethias alleen verder, zonder dat een overname door een sectorgenoot als Belfius of Ageas nodig is.

Een herstructurering bij het personeel zoals bij de concurrenten Axa en P&V is bij Ethias niet nodig, zegt de directie.

Ethias (over First-rekening): "We willen die kanker volledig wegsnijden"

Meest gelezen