Ex-vriendin getuigt: "Minnaar van Bernard Wesphaels vrouw is een verwrongen persoon"

De ex-vriendin van de minnaar van Bernard Wesphaels vrouw, Véronique Pirotton, zegt dat ze door haar ex-vriend gestalkt werd, nadat ze de relatie had stopgezet. Voor het hof van assisen in Bergen omschreef ze de man als een complex en verwrongen persoon. Vier jaar lang was ze met hem samen. In die periode had hij ook een relatie met Pirotton, die op 31 oktober 2013 om het leven kwam in Oostende.

De vrouw (R.D.) was met haar toenmalige vriend (O.D.) samen van 2011 tot 2015. Ze hadden elkaar ontmoet op een datingsite. "Een maand na onze ontmoeting vroeg O.D. of ik mijn ex'en had bedrogen. Hij zei me dat hij moeilijk om kon met bedrog, en zo hoorde ik over Véronique Pirotton."

Maart 2012

In maart 2012 kregen R.D. en O.D. ruzie. "Ik vroeg of hij nog van haar hield en hij zei: "Nee, ik haat haar." Het koppel ging uiteen, maakte het weer goed, maar het spook van Véronique Pirotton bleef rondwaren".

R.D. wist niet dat beschuldigde Bernard Wesphael Pirottons man  was op het moment van het drama. "Toen O.D. terugkwam, met tranen in zijn ogen, hoorde ik dat Véronique Wesphaels vrouw was." R.D. begreep niet waarom O.D. zo huilde. Hij antwoordde haar: "Jij hebt nooit van iemand gehouden."

R.D. dacht dat O.D. en Pirotton alleen per brief met elkaar communiceerden. Gepikeerd hoorde ze haar vriend uit, die bekende de minnaar te zijn van Pirotton. R.D. maakte het uit en vernam meer details via de pers.

April 2014

In april 2014 gebeurde bij R.D. een huiszoeking, nadat ze in januari een verklaring had afgelegd bij de politie. "O.D. gaf aan dat hij opnieuw verhoord was. Hij zei dat hij een harde schijf had kunnen verbergen onder het hoofdkussen van zijn dochter. In januari had ik een computer van hem ontdekt in het salon. Hij antwoordde dat hij niets te verbergen had." Volgens R.D. vertelde O. D. haar ook dat hij een reeks brieven aan Véronique via haar zus Nadine had kunnen terugkrijgen, voor de komst van de politie.

R.D werd "zoals gewoonlijk" gestalkt door O.D. en ze legden het weer bij. "De huiszoeking was traumatiserend. Ik heb nooit verteld dat O.D. spionagesoftware op mijn computer had geïnstalleerd. Ik vond een mail die hij in mijn naam had verstuurd. In die mail verklaart hij dat ik er spijt van heb dat ik hem verraden heb en hem heb aangegeven bij de politie. Hij probeerde zichzelf vrij te pleiten en te zeggen dat ik gelogen had."

Vuilspuiterij

De getuige zegt dat O.D. altijd heeft kwaadgesproken over de familie van Wesphael. Ook over de nicht van de beschuldigde, die de beste vriendin is van de dochter van R.D. In 2015 diende een ze klacht in tegen haar ex voor stalking, omdat hij haar vreemde pakjes en brieven stuurde. Ze was op dat moment samen met een andere man, een relatie waar O.D. van afwist.

R.D. vermoedt dat O.D. in januari opnieuw contact probeerde te leggen. "Een vrouwelijk Facebook-profiel nam contact op met mijn vriend. Ze praatten gedurende een maand en de persoon probeerde de relatie tussen mijn vriend en mij in twijfel te trekken. Mijn vriend beëindigde de conversatie met de woorden: 'Denk na, meneer'. En het profiel verdween."

R.D bevestigt dat O.D op 30 oktober, daags voor het overlijden van Véronique Pirotton, de hele dag bij haar was.

Meest gelezen