Gentse studenten trappen academiejaar op gang met Urbanus, Scala en Soul Shakers

Het academiejaar is van start gegaan, de traditionele studentenfeestjes kunnen beginnen. Gent bijt vandaag de spits af met de jaarlijkse Student Kick-Off op het Sint-Pietersplein. Tienduizenden studenten genieten er van muziek, eten en een frisse pint.

Het feestje startte om 13 uur vanmiddag al met een optreden van Urbanus & De Fanfaar. Daarna volgden onder meer Suspenders' Gravity, Gestapo Knallmuzik en Wallace Vanborn. Vanavond kunnen de naar schatting 30.000 toeschouwers nog genieten van Cleymans & Van Geel, Scala & Kolacny Brothers, Soul Shakers ft. MC Mota en Skyve Soundsystem nog aan.

De organisatie liet gisteren al weten dat er op het evenement een volledig rugzakkenverbod wordt gehanteerd "omwille van veiligheidsoverwegingen". Enkel tassen die kleiner zijn dan een A4-blad mogen mee naar binnen.

Morgen volgen nog soortgelijke feestjes in Brussel (Brussel Brost) en Antwerpen (StuDay). Volgende week woensdag is er een Studentenwelkom in Leuven. 

Meest gelezen