IS-kopstuk verspreidt namen en foto's Belgische militairen

Een lid van de terreurgroep IS heeft de namen en enkele persoonlijke foto's van vier Belgische militairen op het internet verspreid. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Legerchef Marc Compernol raadt onze militairen aan om extra voorzichtig te zijn met wat ze op sociale media plaatsen.
AP2014
Archieffoto: IS-strijders

De namen en foto's van de vier Belgische militairen verschenen op Telegram, een online-berichtendienst waar IS-sympathisanten vaak mee communiceren.

De Fransman Rachid Kassim plaatste ze online. Hij zou op het internet al verschillende mensen aangezet hebben om aanslagen te plegen, onder meer de jonge daders van de moord op een priester in Noord-Frankrijk.

De betrokken militairen zijn onmiddellijk verwittigd door de legertop. "Het zijn foto's die zij zelf op het net gezet hebben. Vandaar dat we de mensen nogmaals op het hart gedrukt hebben dat ze voorzichtig moeten zijn met wat ze vrijgeven op sociale media", zegt legerchef Compernol.

De legertop is naar eigen zeggen bezorgd en laat weten dat de veiligheidsdiensten de kwestie opvolgen.

Meest gelezen