Minderheidsaandeelhouders SABMiller stemmen in met overname door AB InBev

De minderaandeelhouders van de Brits-Zuid-Afrikaanse brouwer SABMiller hebben tijdens een algemene vergadering in Londen ingestemd met de overname door AB InBev. De resoluties werden goedgekeurd met meer dan 95 procent van de stemmen.

Op de algemene vergadering was de vereiste tweederdemeerderheid aanwezig. De raad van bestuur van SABMiller had eerder unaniem een positief advies uitgebracht over het bod van AB InBev.

Altria en Bevco namen niet deel aan de stemming. Deze twee grootste aandeelhouders van SABMiller kregen het recht op een aparte behandeling in de stemprocedure. Samen zijn ze goed voor een belang van 41 procent. De twee grootaandeelhouders staan achter de deal.

Eerder op de dag zetten ook de aandeelhouders van AB InBev al het licht op groen. Nu is het nog de beurt aan Newbelco, de nv die de activa van AB InBev tijdelijk in handen heeft. De goedkeuring daar, die achter gesloten deuren zal plaatsvinden, is slechts een formaliteit.

Meest gelezen