Pitt stuurt kat naar première: "Gezin gaat voor nu"

Brad Pitt zal niet aanwezig zijn op de première van zijn nieuwste film "Voyage Of Time". In een korte verklaring laat de acteur weten dat hij zich "wil focussen op zijn gezinssituatie" en dat zijn scheiding "de aandacht niet mag afleiden van die geweldige film".

"Voyage of time" is een film over het ontstaan van de wereld, waarvoor Pitt (52) de voice-over heeft ingesproken. De film gaat morgen in première in Los Angeles, maar Pitt zal daar dus niet bij aanwezig zijn.

In US Weekly noemt hij "Voyage of time" "een ongelofelijk mooie, unieke en experimentele film voor het hele gezin", waarvan hij met trots deel heeft uitgemaakt. "Maar momenteel wil ik me vooral bezighouden met mijn gezin. Ik wil op de première met mijn persoonlijke situatie zeker de aandacht niet afleiden van de film zelf. Ik vind vooral dat iedereen moet gaan kijken."

Hoederecht

Vorige week raakte bekend dat Pitts vrouw Angelina Jolie na een relatie van 12 jaar en een huwelijk van 2 jaar wilde scheiden. Het einde van "Brangelina" lokte wereldwijd veel reactie uit. Jolie zou het volledige hoederecht willen over hun 6 kinderen, maar dat wil Pitt niet zomaar laten gebeuren.

Jolie heeft haar scheidingsverzoek ingediend op 19 september, wat Pitt tot 19 oktober de tijd geeft om een tegenreactie in te dienen. Hij wil een gedeelde voogdij over hun kroost.

Meteen na de breuk werd druk gespeculeerd over Pitts woede-uitbarstingen als mogelijke oorzaak voor de scheiding. Hij zou zijn frustraties geregeld uitwerken op zijn kinderen, maar de politie van Los Angeles heeft bevestigd dat er geen onderzoek naar kindermishandeling is opgestart tegen Pitt.

Meest gelezen