Typische Hitchcock-stijl keert terug naar het kleine scherm

De stijl van de films van Alfred Hitchcock keert terug naar het kleine scherm. Dat meldt Variety. Universal Cable Productions en de Alfred Hitchcock Estate gaan namelijk samen een televisieserie maken die gebaseerd is op de typische stijl van de regisseur.
© Rue des Archives/AGIP

Onder de noemer "Welcome to Hitchcock" keert de traditie van "Alfred Hitchcock presents" - korte films volgens het principe van de "master of suspense" - terug naar het kleine scherm. Voorlopig worden voor één seizoen misdaad- of mysterieverhalen opgedist die volledig in de geest liggen van de "klassieke" Hitchcock-aanpak.

Het productiehuis hoopt met de reeks een hele nieuwe generatie Hitchcock-fans te creëren. De "meester van de suspens" is inmiddels ruim 36 jaar dood en niet iedereen is nog vertrouwd met meesterwerken als "Psycho", "Vertigo", "The birds" en een vijftigtal andere Hitch-films.

In de originele reeks werd vaak gebruik gemaakt van grote cineasten om een aflevering te regisseren (George Stevens jr, Stuart Rosenberg, Robert Altman ...) en die traditie wil Universal behouden.

Meest gelezen