Veerle Baetens neemt eerste Engelstalige film op in Australië

Veerle Baetens maakt binnenkort haar Engelstalige debuut in een Australische film. De actrice vertoeft nog tot eind volgende maand in Adelaide voor de opnames van "Rabbit", een psychologische thriller van de Australische regisseur-auteur Luke Shanahan, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

"Rabbit" gaat over de 25-jarige studente Maude Ashton die een jaar na de gewelddadige ontvoering van haar tweelingzus Cleo nog steeds achtervolgd wordt door die gebeurtenis. Wanneer ze na een levendige droom een spoor volgt naar een verlaten kampeerterrein - overtuigd dat Cleo nog leeft - zal ze ontdekken dat haar lot onlosmakelijk verbonden lijkt te zijn met dat van haar zus.

Adelaide Clemens, bekend van onder meer "X-Men Origins: Wolverine" en "The Great Gatsby" vertolkt de hoofdrol. Naast de Australische en Baetens zijn er ook nog rollen weggelegd voor Alex Russell, Jonny Pasvolsky en Charles Mayer, die Baetens' partner vertolkt in de film.

Binnen- én buitenlandse plannen

"Rabbit", het filmdebuut van Luke Shanahan, wordt de eerste Engelstalige film van Baetens. Ze trok de aandacht van de regisseur met haar vertolking in "The broken circle breakdown", de film van Felix Van Groeningen die genomineerd werd voor een Oscar. Eerder speelde Baetens mee in de internationale televisiereeksen "The Team" en "The White Queen".

Baetens heeft de afgelopen tijd ook enkele Franstalige opnames achter de rug, voor verschillende films en series. In eigen land stond ze onlangs nog op de set van "Tabula rasa", een serie waarvoor ze samen met Malin-Sarah Gozin en Christophe Dirickx ook het scenario schreef. De actrice werkt momenteel ook aan haar regiedebuut. Ze neemt daarvoor de succesvolle roman "Het smelt" van Lize Spit onder handen.

De release van "Rabbit" is voorzien in 2017. Een concrete datum is er nog niet.

Meest gelezen