VS dreigt overleg met Rusland over situatie Syrië stop te zetten

De Verenigde Staten dreigen ermee de samenwerking met Rusland over de toestand in Syrië stop te zetten, als Rusland niet stopt met de aanvallen op Aleppo. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry in een telefoongesprek gezegd aan zijn Russische collega Sergej Lavrov.

Kerry zei in het telefoongesprek dat de VS en zijn bondgenoten Rusland verantwoordelijk houden voor het escaleren van de aanvallen in Aleppo. In de laatste week zouden al meer dan 250 mensen gedood zijn in de belegerde stad.

Het Russische ministerie van Defensie zei later vandaag dat het klaar is om de gesprekken met de VS over de situatie in Syrië te hervatten. "Het is de bedoeling om in de nabije toekomst Russische experten naar Genève te sturen om de gesprekken te hervatten en een oplossing te zoeken voor de situatie in Aleppo en in heel Syrië", aldus de generaal Viktor Poznikhir.

Meest gelezen