"Bourgeois zei gisteren nog dat de regering in gesprek was met Europa"

Oppositiepartij SP.A reageert onthutst op de verklaringen van eurocommissaris Marianne Thyssen. Niet zozeer omdat die laatste stelt dat Oosterweel wel degelijk in de Vlaamse begroting moet worden opgenomen, maar wel omdat Thyssen benadrukt dat er daarover geen gesprekken lopen met de Vlaamse regering. "Nochtans zegt de Vlaamse regering al maanden dat dat wel het geval is."

Dat de Europese Commissie vraagt dat de kosten van het Oosterweelproject in de Vlaamse begroting worden opgenomen, is voor de SP.A geen verrassing. "Het Rekenhof heeft al herhaaldelijk gewaarschuwd dat de investering in Oosterweel wel in de begroting moet. Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein (Open VLD) heeft onze kritische tussenkomsten altijd afgewimpeld."

"Gisteren nog beweerde Vlaams minister-president Bourgeois (N-VA) in het parlement -nota bene in het debat over zijn beleidsverklaring en begroting- dat de Vlaamse regering daarover onderhandelt met de Europese Commissie", gaat Vandenbroucke verder. "Dat staat haaks op de uitspraken van mevrouw Thyssen. Zij zegt dat de investeringen in de begroting moeten en dat daarover geen gesprekken lopen met de Vlaamse regering."

Thyssen spreek Bourgeois dus regelrecht tegen, aldus SP.A. De partij eist dan ook dat de minister-president opheldering brengt.

Meest gelezen