"Harder dan sneeuw" van Stefan Hertmans wordt verfilmd

"Harder dan sneeuw" van Stefan Hertmans wordt verfilmd door Kadir Balci. Het is de eerste keer dat een boek van hem verfilmd wordt. Hertmans is een van de meest gelezen Vlaamse schrijvers.

In "Harder dan sneeuw" komt het leven van John de Vuyst in een stroomversnelling wanneer hij ontdekt dat er een direct verband bestaat tussen raadselachtige, aan hem geadresseerde brieven en een reeks terroristische aanslagen.

Balcir, die eerder al "Turquaze" en "Trouw met mij" maakte, is momenteel bezig met de adaptatie van het boek. Stefan Hertmans is vooral bekend van zijn bekroonde roman "Oorlog en terpentijn", waar meer dan 200.000 exemplaren van werden verkocht. Op 6 oktober komt zijn nieuwe roman "De bekeerlinge" uit.

De opnames voor "Harder dan sneeuw" zullen vermoedelijk plaatsvinden in 2018.

Meest gelezen