"Ik had het beter niet gedaan"

Beter bekend als "The body" heeft het Australische fotomodel Elle Macpherson intussen een rijk gevulde carrière achter de rug, inclusief rollen in bioscoopfilms als "Alice" (van Woody Allen) en "The mirror has two faces" (naast Barbra Streisand). Toch is er één rol die haar maar blijft achtervolgen: die van de sexy balletdanseres Janine Lecroix in "Friends". Vijf afleveringen lang mocht ze in 1999 als flatgenoot van Joey Tribbiani diens hoofd op hol brengen. Daar blijkt de intussen 52-jarige Macpherson toch een klein beetje spijt van te hebben.

Macpherson op nieuwswebsites The West Australian en TV Week: "Als ik geweten had hoe belangrijk het programma in de VS was, of hoe lang het zou worden uitgezonden, dan zou ik er niet voor gekozen hebben om het te doen. Er was heel veel druk, als je beseft dat het 20 of 30 jaar later nog uitgezonden wordt. Het is intussen nog altijd immens populair en de afleveringen worden voortdurend heruitgezonden."

"Ik speelde de rol van Janine Lecroix en zelfs nu zeggen mensen nog tegen mijn 13-jarige zoon Cy: "Wist je dat je moeder in "Friends" meespeelt?" Ze beseffen niet dat dat al bijna 20 jaar geleden is, maar denken dat ik nu nog in die serie meespeel."

"Ze hebben me toen gevraagd of ik in meer afleveringen wilde meespelen, maar dat was onmogelijk. Ik woonde in Londen en moest terug naar huis." Intussen had ze wel tijd genoeg gehad om haar gevoelens voor Joey duidelijk te maken:

Meest gelezen