"Is het hierdoor dat ik beroemd word?"

De afgelopen dagen stormde het erg hard in China en Taiwan, met windstoten van meer dan 200 km per uur en hevige regens. Beelden en foto’s van de verwoestende kracht van tyfoon Megi gaan sindsdien de wereld rond. Eén foto trekt daarbij meer aandacht dan andere: een vrouw die het stormweer trotseert om een "pork bun", een gestoomd broodje met onder meer een plakje buikspek, in de buitenlucht te nuttigen. Maar volgens haar is het verkeerd te denken dat deze foto een positief gevoel moet oproepen.

Het was de prestigieuze krant The Wall Street Journal die de bal aan het rollen bracht. Sociale media pikten de foto op en reageerden met "Deze vrouw is mijn heldin", "Zij zorgt ervoor dat haar eten ten minste veilig in haar buik terechtkomt" of "Haar paraplu mag je hebben, haar broodje niet". Ook nieuwsmedia wereldwijd staken hun verbazing over de foto niet onder stoelen of banken.

Maar de vrouw zelf bleek veel minder onder de indruk en liet nieuwswebsite Apple Daily weten dat ze zich ongelukkig voelde omdat ze niet wilde dat zo’n foto haar enige faam zou opleveren. De 53-jarige Dai, die een fruitkraam op een lokale markt in de Taiwanese hoofdstadTaipei uitbaat, voelde zich naar eigen zeggen zo overrompeld door de aandacht dat ze even haar huis niet meer uitdurfde. Voor haar is de foto ook geen uiting van plezier, maar was buitenkomen op dat moment echt wel een gevaarlijke onderneming.

Meest gelezen