"Waarom laat de regering de Couckes en Hutsen met rust?"

In Brussel is om 10.30 uur de nationale betoging van start gegaan tegen de besparingen van de regering-Michel. De drie vakbonden hebben hun ongenoegen geuit over wat ze noemen de oneerlijke verdeling van de besparingen. Net voor de tweede verjaardag van de regering-Michel is er weinig reden tot feestvieren zeggen de betogers.

Het centrum van de hoofdstad is volgestroomd met duizenden manifestanten in groene, rode en blauwe vakbondshesjes. Vanuit hun christelijke, socialistische of liberale achtergrond, zijn ze allemaal hebben met dezelfde boodschap, die ze al twee jaar herhalen, naar Brussel gekomen, zegt Marc Leemans van de christelijke vakbond: “Deze regering blijft volledig scheef in zijn beleid. De regering legt alle lasten bij de gewone mensen en ontzien alle andere groepen totaal.”

“Alleen al bij Luxleaks, Panamapapers en Swissleaks zou men al 5 miljard kunnen vangen. Waarom blijft men dan altijd naar de gewone mensen kijken - de mensen met een pensioen of een uitkering - en blijven de (Marc) Couckes en (Fernand) Hutsen totaal met rust gelaten?”, vraagt de vakbondsman zich af.

In het voorjaar brachten de vakbonden 60.000 betogers op de been. Het is nog afwachten of dat er vandaag evenveel worden. In elk geval zijn er 40.000 treinkaartjes verkocht waarmee betogers vandaag naar Brussel komen.

Meest gelezen