Commissie klaagt Duitsland aan over wegentol

De Europese Commissie daagt Duitsland voor het Hof van Justitie in Luxemburg omdat zijn veelbesproken wegentol de Europese verdragen met de voeten treedt. Dat heeft de Commissie bekendgemaakt.
AFP or licensors
Minister Alexander Dobrindt.

De Duitse wegentol is bedoeld voor alle automobilisten, maar de Duitsers zouden de facto van de tolheffing worden vrijgesteld. Het idee is dat ze het betaalde bedrag integraal van hun verkeersbelasting mogen aftrekken.

Kan niet, oordeelt de Commissie. Buitenlandse chauffeurs krijgen die korting niet en worden door de tolplannen dan ook gediscrimineerd. De afgelopen maanden waren er diverse contacten tussen de Commissie en de Duitse minister van Verkeer Alexander Dobrindt, maar die hebben niets opgeleverd.

Volgens Dobrindt zijn de Duitse plannen niet in strijd met de Europese regels en hij heeft daarom alle vertrouwen in een uitspraak van het Hof van Justitie in Luxemburg. Hij hoopt dan ook dat de zaak snel behandeld kan worden, zodat begonnen kan worden met de uitvoering van de plannen.

Meest gelezen