Den Haag trekt naar rechter tegen Pokémon Go

Den Haag sleept de producent van de populaire app Pokémon Go voor de rechter. De Nederlandse gemeente wil via een kort geding de overlast aanpakken die de spelers veroorzaken, vooral in de wijk Kijkduin.

Pokémon Go was afgelopen zomer niet enkel razend populair in ons land. Ook bij onze noorderburen werd het spel duchtig gespeeld, met de nodige overlast als gevolg.

De Nederlandse gemeente Den Haag is het beu en spant een kort geding aan tegen Niantic Labs, de ontwikkelaar van het spel. Concreet wil Den Haag alle Pokémon zien verdwijnen uit Natura 2000, het beschermde natuurgebied in de wijk Kijkduin. Tussen 23 uur en 7 uur zouden de virtuele figuurtjes zich ook niet langer mogen bewegen op en rond het Deltaplein.

"Zo blijft het leuk voor Pokémonspelers en kunnen we tegelijk de overlast terugdringen en natuurschade voorkomen", zo klinkt het. De afgelopen weken kwamen namelijk duizenden mensen naar de bewuste wijk, omdat er "speciale" Pokémon zouden zitten. Sommigen vernielden er natuur, lieten afval achter of maakten zich schuldig aan wildplassen. 

De gemeente benadrukt dat het verschillende keren contact heeft opgenomen met het bedrijf, maar dat het geen gehoor kreeg. Daarom schakelden ze nu een advocaat in.

Lillo

Ook in ons land ontstond er de afgelopen weken heisa rond het spel. Zo werd het Antwerpse polderdorpje Lillo overspoeld door Pokémon Go-jagers. De stad probeerde ook het bedrijf achter het spel te contacteren, maar gaf al aan dat dat geen evidentie is. Begin deze week keurde de Antwerpse gemeenteraad een spelverbod goed waardoor er niet langer Pokémon mogen worden gevangen tussen 22 uur 's avonds en 7 uur 's ochtends.

Meest gelezen