Dode bij zwaar treinongeval in New Jersey

In Hoboken, in de Amerikaanse staat New Jersey, is in volle ochtendspits een ongeluk gebeurd met een trein. Daarbij zijn een dode en meer dan honderd gewonden gevallen.

Hoboken ligt vlakbij New York aan de overkant van de Hudson. De trein zat vol pendelaars die op weg waren naar hun werk. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk.

Volgens ooggetuigen hielden de remmen het voor bekeken en is de trein bij aankomst in het station in volle vaart door de stootblokken op het einde van het spoor gereden. Op foto's die op sociale media circuleren lijkt de trein deels ontspoord en is een deel van het dak van het perron naar beneden gekomen.

Een vrouw die stond te wachten op het perron heeft de klap niet overleefd. De machinist van de trein raakte zwaargewond en is in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. In  totaal vielen er meer dan 100 gewonden. Alle treinverkeer in en rond New Jersey is voorlopig opgeschort.

Meest gelezen