Drees Herfs evenaart drie jaar oude "Blokken"-record

Drees Herfs (27) uit Maasmechelen heeft het "Blokken"-record geëvenaard. Zijn elfde aflevering morgen moet duidelijk maken of hij het ook effectief breekt.

De bewuste kandidaat zit op recordkoers in "Blokken". Vandaag speelde hij zijn tiende aflevering, waarin hij in de derde ronde al een beslissende voorsprong nam door met één vraag maar liefst vier lijnen in één keer te scoren, goed voor 250 punten.

De finale bleek uitzonderlijk spannend, aangezien Herfs het finalewoord maar in de allerlaatste seconde raadde.

Morgen kan Drees - als hij wint - het drie jaar oude record van Saar Bossuyt uit Kortrijk op zijn naam schrijven. Zij kroonde zich in september 2013 tot absolute recordhoudster in "Blokken", maar sneuvelde in haar elfde finale.

De man is de tweede kandidaat ooit die maar liefst elf keer aan "Blokken" deelneemt.

Meest gelezen