Geen aanwijzingen van kwaad opzet bij dood van jongen die verdween na avondje uit

Het lichaam dat gisteren uit een dok in Merksem werd gehaald, is nu ook officieel geïdentificeerd als dat van de 25-jarige Didier Bartholomeus uit Schilde. De jongeman was zondagochtend verdwenen na een avondje uit in discotheek The Villa. Het Antwerpse parket laat verder weten dat de autopsie geen aanwijzingen van kwaad opzet heeft opgeleverd. Wat er dan wel precies gebeurd is, blijft onduidelijk.

Didier Bartholomeus vierde zaterdagavond nog samen met vrienden zijn verjaardag in The Villa op het Eilandje. Hij verdween er rond 5 uur. Woensdagmiddag werd de vrees voor een slechte afloop groter toen een lichaam werd aangetroffen in 't Dokske in Merksem, een locatie die met het Eilandje in verbinding staat via het Albertkanaal. Er waren meteen sterke aanwijzingen dat het om de Schildenaar ging.

Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor mogelijke onopzettelijke doding door onbekenden, onder meer omdat de familie nog met heel wat vragen zit. Noch de plaats waar het lichaam gevonden werd, noch de autopsie leverden echter al aanwijzingen van kwaad opzet op.

Meest gelezen