Inflatie zakt tot het laagste niveau in zeven maanden

De inflatie in ons land ligt in september op 1,87 procent. Het is voor het eerst in zeven maanden dat de inflatie onder de 2 procent blijft. De terugval valt voornamelijk te verklaren door het uitdoven van het effect van de btw-verhoging op elektriciteit in september vorig jaar. In augustus bedroeg de inflatie nog 2,16 procent.

De voorbije maand werden vooral motorbrandstoffen (+2,8 procent) en citytrips (+9,6 procent) duurder. Daarentegen waren er prijsdalingen bij vliegtuigtickets (-15,4 procent), alcoholische dranken (-1,9 procent), groenten, hotelkamers, lichaamsverzorgingsproducten en vakantiedorpen.

De afgevlakte gezondheidsindex, die een andere samenstelling kent en gebruikt wordt voor de berekening van de spilindex, staat in september op 101,75 punten. De spilindex (103,04 punten) werd dus niet overschreden.

Meest gelezen