New York trekt 5 miljoen dollar uit voor vrouwelijke film- en theatermakers

New York gaat vrouwelijke film- en theatermakers een duwtje in de rug geven. Dat schrijft The New York Times. De stad trekt daarvoor 5 miljoen dollar (zo'n 4,4 miljoen euro) uit.

"Of ze nu regisseur, schrijver of acteur zijn, we zien niet zoveel vrouwen aan de top van hun vakgebied", zegt Julie Menin. Zij staat aan het hoofd van de dienst die zich bezighoudt met media en entertainment in de stad. "Wij vinden het onze plicht om dat aan te pakken."

Volgens Menin toont onderzoek aan dat de financiering een grote hindernis is voor vrouwelijke filmmakers. New York maakt daarom nu 5 miljoen dollar vrij dat het meteen zal investeren in een fonds voor vrouwelijke theater- en filmmakers.

Het geld - dat over vijf jaar verspreid wordt - zal beschikbaar zijn voor vrouwen die projecten maken voor of over vrouwen. Er komt ook een schrijfwedstrijd waarbij de twee winnaars een pilootaflevering zullen mogen maken voor NYX Life, het lokale tv-station. 

Meest gelezen