Antonissen en Depoorter nieuwe hoofdredacteurs Het Laatste Nieuws

De Persgroep Publishing herschikt de hoofdredactie van Het Laatste Nieuws/HLN.be. Huidig hoofdredacteur Wim Verhoeven verlaat de krant. In de plaats komt een duo, Dimitri Antonissen (41) en Frank Depoorter (43) dat de redactionele leiding krijgt over de krant, de website en de apps. De herschikking gebeurt in het kader van de verdere multimediale ontwikkeling van het medium.
BELGA/DOPPAGNE

Dat Verhoeven de krant na 23 jaar verlaat, is in onderling overleg beslist, klinkt het. Hij was sinds 2011 waarnemend hoofdredacteur, sinds 2012 was hij dan hoofdredacteur. "Ik ben fier op wat ik de afgelopen jaren heb kunnen doen", zegt hij in een persbericht.

"Dankzij een uitmuntende redactie is het marktaandeel van Het Laatste Nieuws de jongste tijd nog gegroeid. Ik geloof in de mensen die Het Laatste Nieuws elke dag maken en ik wens hen het beste voor de toekomst. Ik blijf lezer en supporter."

"Groot voorrecht"

Depoorter en Antonissen vormen nu dus de tweekoppige hoofdredactie. "Het is een groot voorrecht om het succesvolste mediamerk van het land mee vorm te kunnen geven op een scharniermoment in de journalistiek", zegt Frank Depoorter in het persbericht.

"Of het op papier of tablet is, pc of laptop, mobiele site of app: de enige zekerheid is dat de mediagebruiker meer dan ooit journalistieke kwaliteit wil. Nieuws zo snel mogelijk, maar tegelijk ook correct, helder, relevant en nuttig. Dat is voor mij Het Laatste Nieuws."

"We doen alleen maar méér, zonder ooit met iets te stoppen", aldus Antonissen. "Video, reportages op Snapchat, live-interviews op Facebook, virtual reality, ... En ondertussen maken we ook nog elke dag de klassieke krant. Dat is een enorme uitdaging qua organisatie. Maar tegelijkertijd is het voor creatieve mensen ook een geweldige speeltuin. Met elke dag nieuwe mogelijkheden om de journalistiek weer uit te vinden."

Meest gelezen