Doorstarter VLM Airlines maandag uit de startblokken

SHS Antwerp Aviaton, het bedrijf dat wil voortgaan met het failliete VLM Airlines, wordt volgende week actief, met een aantal vroegere personeelsleden van VLM. Dat zegt curator Jan Loyens.

"We kunnen dit stilaan loslaten", zegt Loyens. "Maandag wordt de overnemer actief met een aantal mensen van het voormalige VLM. Zij zullen het nodige doen om de Air Operator Certificate (een uitbatingsvergunning) te verkrijgen. Ik acht de kans waarschijnlijk dat ze daarin slagen."

Het zou gaan om een handvol personeelsleden, met een technische functie. Zij werden door de curatoren tot vandaag op interimbasis ingeschakeld en zouden vanaf volgende week bij het bedrijf aan de slag gaan. SHS Antwerp Aviation wou geen commentaar kwijt over de uitspraak van de curator.

Het zal nog een tijd duren vooraleer de doorstarter effectief kan vliegen. Het bedrijf moet voor het Air Operator Certificate een zakelijk en technisch plan uitwerken en voorleggen aan het Directoraat-generaal Luchtvaart. De curatoren zijn al verschillende weken aan het praten met het bedrijf.

Meest gelezen