Eén jaar na "Bevergem": de bloopers

Dag op dag één jaar geleden was de eerste aflevering van de absurde reeks "Bevergem" te zien op Canvas. Dat er geen vervolg komt, staat ondertussen vast. Maar als troostprijs hebben de makers nog een cadeautje voor alle fans: een hele resem bloopers.

"Bevergem" was het geesteskindje van Gilles Coulier en Bart Vanneste, alias Freddy De Vadder. De reeks draaide volledig rond het gelijknamige - en fictieve - West-Vlaamse dorp en zijn ontspoorde inwoners, die in het leven worden gedreven door misplaatste ambitie en ijdelheid. Naast Vanneste zelf waren ook Piet De Praitere, Wim Willaert, Maaike Cafmeyer, Ann Tuts, Zouzou Ben Chikha en Wannes Cappelle in de afleveringen te zien.

De reeks werd internationaal geselecteerd voor Séries Mania, het Internationaal Filmfestival van Rotterdam en het World Media Festival in de Canadese stad Banff. Daarnaast werden de laatste vier afleveringen vorig jaar tijdens Film Fest Gent in première voorgesteld als onderdeel van de sectie Serial Madness.

Meest gelezen