Eigenaar Sheraton-hotel vraagt gerechtelijke bescherming tegen schuldeisers

De eigenaar van het Sheraton Brussels Hotel, een Zweedse zakenman, heeft bij de rechtbank van koophandel gerechtelijke bescherming aangevraagd tegen zijn schuldeisers. Veel hotels in Brussel hebben het moeilijk na de aanslagen van 22 maart 2016. De Brussels Hotel Association trekt aan de alarmbel.

"De vraag voor gerechtelijke bescherming slaat op de financiële status van de Zweedse eigenaar en heeft geen betrekking op het merk Sheraton", zegt Kurt Renold, Area Manager Benelux van Starwood Hotels and Resorts, dat instaat voor het dagelijks beheer van het Sheraton aan het Rogierplein.

"Terwijl het gerechtelijke proces voortduurt, blijven wij ons concentreren op de zorg voor onze gasten", klinkt het in een mededeling. Volgens Renolds heeft de vraag om bescherming voorlopig geen gevolgen voor het personeel en verandert er op dit ogenblik niets aan de relaties met de leveranciers en andere partners.

Het Sheraton Brussels Hotel werd in 1973 geopend en telt 511 kamers en suites over 30 verdiepingen. Naast het hotel aan het Rogierplein, heeft Starwood Hotels and Resorts nog drie andere hotels in Brussel, waaronder het Sheraton Brussels Airport Hotel. "Die drie andere hotels zijn niet betrokken."

Moeilijke tijden door aanslagen

Veel hotels hebben het moeilijk om uit het dal te kruipen na de crisis door de aanslagen in Brussel, Parijs en Nice. De Brussels Hotel Association (BHA) vraagt daarom dringend overleg tussen de sector en de regionale en federale beleidsverantwoordelijken.

"De BHA is bezorgd over de economische situatie van de sector", zegt woordvoerder Rodolphe Van Waeyenbergh, los van de stap van de eigenaar van het Sheraton Brussels Hotel om gerechtelijke bescherming aan te vragen bij de rechter.

De Brusselse en de federale overheden hebben al belangrijke maatregelen genomen, geeft Van Waeyenbergh toe. Maar de sectororganisatie wil die maatregelen dringend verruimen.

Meest gelezen