Orkaan Matthew raast langs Curaçao

Orkaan Matthew raast met windsnelheden van zo'n 120 kilometer per uur langs Curaçao, een eiland gelegen voor de kust van Venezuela. Eerder deed de orkaan de Caraïbische eilanden aan, met overstromingen en landverschuivingen als gevolg.
AFP or licensors

Ook werden luchthavens gesloten en veel inwoners verschansten zich in schuilkelders. Op het vulkanische eiland St. Vincent kwam iemand om het leven. De verwachting is dat Matthew verder in kracht zal toenemen naar windsnelheden van zo'n 160 kilometer per uur en in noordwestelijke richting naar Jamaica, Haïti en Cuba zal draaien.

De regering van Curaçao besloot gisteren de verkiezingen voor een nieuw parlement, die normaal gezien vandaag zouden plaatsvinden, uit te stellen tot volgende week woensdag. Verder blijven op het eiland alle scholen dicht. Ook kondigden verschillende bedrijven aan hun deuren te zullen sluiten. Bewoners hebben de raad gekregen om voldoende proviand in te slaan en thuis te blijven.

Meest gelezen