Rutten ziet kansen in het afspringen van de Eandis-deal

Open VLD-voorzitster Rutten is tevreden dat de overeenkomst tussen Eandis, de beheerder van het Vlaamse energienetwerk, en het Chinese staatsbedrijf State Grid niet doorgaat. Volgens haar biedt dit een kans aan de Vlaamse belegger om zelf in Eandis te investeren.

"Ik denk dat dit voor Vlaanderen en voor de Vlamingen een kans is en een kans moet zijn om ook burgers te laten investeren in ons energienetwerk", aldus Rutten. "Dat is een goede toekomstvisie en het zou goed zijn als we die allemaal samen grijpen."

Rutten ziet wel wat in een beursgang. "Dan geef je burgers en mensen de kans om zelf mee te investeren", zegt ze. "Wat nu vooral belangrijk is, is dat dit hele verhaal wordt meegenomen in een energievisie waar de Vlaming iets aan heeft."

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) herhaalt vanmiddag dat de Vlaamse regering het regelgevend kader voor Eandis gaat herbekijken. "Voor alle duidelijkheid: hierbij zijn nog geen keuzes gemaakt" zegt hij.

Meest gelezen