Treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel onderbroken door persoonsongeval

Het treinverkeer op de verbinding Antwerpen-Brussel is sinds 17.45 uur onderbroken in Sint-Katelijne-Waver door een aanrijding van een persoon door een Thalys. Dat zegt spoornetbeheerder Infrabel.
Grote drukte op de treinen die nog rijden in Mechelen

Er was daardoor tussen 17.45 uur tot 18.45 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Mechelen en Kontich, wat tot heel wat hinder leidde. De NMBS zette daarom pendelbussen in op het traject tussen die twee stations.

Intussen zijn twee sporen opnieuw vrijgemaakt, zegt Infrabel, maar er zijn nog vertragingen in beide richtingen tot een half uur en meer. Omdat het om  een van de drukste lijnen van het land gaat, zal er nog heel wat hinder zijn voor de reizigers tot laat in de avond.

De Thalys die bij het ongeval betrokken was, heeft enkele uren stilgestaan in Sint-Katelijne-Waver, maar is intussen toch kunnenvertrekken. Aan boord zijn er 650 passagiers. Een deel van hen kan de reis naar Parijs voortzetten, de anderen worden in hotels ondergebracht.

Meest gelezen