Will Tura krijgt gouden plaat en staat volgend jaar in de AB

Will Tura heeft op een persconferentie bekendgemaakt dat hij op 23 september 2017 zijn enige najaarsconcert zal geven in de Ancienne Belgique in Brussel. De keizer van het Vlaamse lied kreeg ook een gouden plaat voor zijn laatste album "Klein geluk".
AB-directeur Dirk De Clippeleir en Will Tura.

Het was al van "Turalura" in 2011 geleden dat Will Tura nog eens op de planken stond in de AB. Op 23 september 2017 zal hij er zijn enige najaarsconcert spelen. Het optreden wordt bovendien opgenomen en uitgebracht als een live-album. "Er zal niet veel nieuws tussen zitten. Ik heb meer dan 600 liedjes gemaakt waaruit ik kan kiezen. Het wordt een echte "Turalura"-avond met een mooi ensemble van muzikanten", vertelt Will Tura.

Na een carrière van meer dan 50 jaar besloot Tura in april 2015 om het wat rustiger aan te doen, maar echt stilzitten heeft hij nooit gedaan. Intussen werkt hij samen met Studio 100 aan de muziek voor een nieuwe oorlogsmusical en in januari van dit jaar bracht hij zijn album "Klein geluk" uit. Voor dat laatste album kreeg Tura vandaag een gouden plaat uit handen van AB-directeur Dirk De Clippeleir.

"Het is erg fijn om nog een gouden plaat te krijgen. Dat betekent toch dat de aanhang er nog altijd is en de mensen nog altijd naar de winkel gaan om het album te kopen", aldus Tura.

Meest gelezen