"Jeugdinstelling heeft alles gedaan om Jordy te helpen"

De jeugdinstelling waar de 19-jarige Jordy verbleef voor zijn dood, heeft alles gedaan om hem na zijn vertrek te helpen. Dat blijkt een rapport van de zorginspectie. Een doorlichting van de werking pleit de instelling vrij.

Jordy stierf een maand geleden door ontbering in een tentje in de Gentse Blaarmeersen. Hij bracht een groot deel van zijn leven door in jeugdinstelling Ter Muren in het Oost-Vlaamse Erembodegem. Na zijn overlijden kwam de instelling in opspraak: er zouden te weinig inspanningen zijn gedaan om Jordy op te volgen.

Zorginspectie veegt die kritiek van tafel. Er zijn voldoende inspanningen verricht om Jordy te bereiken en hulp aan te bieden na zijn 18e verjaardag, de dag dat hij de instelling verliet - wat hij wettelijk mocht. Dat bewijzen tal van mails en gesprekken met begeleiders.

"De instelling heeft een goed nazorgbeleid. Ze heeft in deze zaak zeer correct gehandeld en is zorgvuldig omgesprongen met alle hulpvragen", zegt Liesbeth Wyseur van het departement Welzijn.

Meest gelezen