Dertig Duitsers vallen groep migranten aan in Schwerin

In de Noord-Duitse stad Schwerin hebben 30 Duitsers gisteravond aan een tramhalte een groep van tien migranten aangevallen. Het is niet de eerste keer dat er in Schwerin schermutselingen zijn tussen de lokale bevolking en migranten. De autoriteiten hadden al extra veiligheidsmaatregelen getroffen.
Kasteel van Schwerin

De tien mannen die werden aangevallen, hadden volgens de politie "een migratieachtergrond". De ordediensten waren naar eigen zeggen snel ter plaatse om het geweld te doen ophouden. Veertig mensen werden in verband met de schermutselingen opgepakt. Een jongeman raakte licht gewond.

De Marienplatz, waar het incident zich voordeed, is een ontmoetingsplaats voor groepjes migranten. Velen van hen zijn minderjarigen die asiel zoeken in Duitsland. Dinsdag zouden op dezelfde plaats twee Syrische mannen een andere groep migranten en een lokale bewoner hebben aangevallen.

Meest gelezen