Gents Lichtfestival 2018 duurt één dag langer en krijgt nieuwe route

De vierde editie van Lichtfestival Gent wordt uitgebreid met een extra dag en zal plaatsvinden van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2018. Ook de route wordt aangepast. Ze zal naast het historisch centrum en het kunstenkwartier ook een stuk industriële geschiedenis van Gent belichten.

Het Lichtfestival Gent lokte op de vorige editie, in 2015, maar liefst 640.000 bezoekers. "In 2011 en 2012 liep het parcours van Lichtfestival Gent vooral door het historisch centrum, in 2015 kwam daar het kunstenkwartier bij", zegt schepen Annelies Storms (SP.A).  "In 2018 zullen we naast het kunstenkwartier met vele universiteitsgebouwen en het historisch centrum met boeiende cultuur-historische architectuur, ook een stadsdeel in de route opnemen dat het industriële verleden van Gent belicht."

Het parcours wordt tijdens de dagen van het festival volledig verkeersvrij gemaakt, maar er komen maatregelen voor bewoners op en langs het parcours. Behalve op zondag, zal het Lichtfestival ook een uur later starten, om 19 uur in plaats van om 18 uur.

Na drie edities met de witte schakelaar als blikvanger, pakt het Lichtfestival Gent voor de vierde editie uit met een gloednieuw campagnebeeld: een fonkelende skyline met enkele Gentse iconische gebouwen.

Meest gelezen