Londense Tower Bridge gaat drie maanden dicht

De Tower Bridge, een van de trekpleisters van Londen, gaat drie maanden dicht voor een grondige onderhoudsbeurt. Voetgangers kunnen de brug wel nog oversteken, en ook toeristen kunnen nog ongehinderd de tentoonstellingsruimte bezoeken.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

De brug over de Thames in Londen is 122 jaar oud en elke dag rijden er 21.000 voertuigen over. Het dagelijkse gebruik heeft een impact op het houtwerk van de brug, dat voor het laatst werd opgeknapt in de jaren 70.

"Om zeker te zijn dat de brug kan blijven dienen als vitaal oversteekpunt, moeten we essentiële onderhoudswerken uitvoeren", zegt de stad. Ook het liftsysteem krijgt een opknapbeurt.

Het autoverkeer zal tot 30 december naar alternatieven moeten zoeken, maar voetgangers kunnen de brug tijdens de werken wel nog oversteken, behalve tijdens drie weekends tussen 8.00 en 22.00 uur. Ook de tentoonstellingsruimte in de Tower Bridge blijft open voor toeristen. Er wordt 24 op 24 uur en zeven dagen op zeven gewerkt om de periode met hinder zo kort mogelijk te houden.

Meest gelezen