"Het eerste herfstweer laat zich voelen op de weg"

Verraderlijke watergladheid heeft op verschillende plaatsen ongelukken veroorzaakt. "Het eerste herfstweer laat zich voelen. We roepen automobilisten op om hun rijstijl aan te passen", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

"Voor een zondag zijn er ongewoon veel ongevallen, wellicht door de weersomstandigheden", zegt Bruyninckx. "We hebben op verschillende plaatsen in Brussel, Gent en Antwerpen waarschuwingen op de dynamische borden gezet en her en der geldt een verlaagde maximumsnelheid."

Het zwaarste ongeluk gebeurde op de Grote Buitenring rond Brussel, waar ter hoogte van Wemmel zo'n 15 auto's betrokken raakten bij een kettingbotsing. Ook in Jette gebeurde een ongeluk, met 4 auto's. In beide gevallen bleef het bij blikschade, maar de wachttijden liepen er op tot ruim 1 uur.

Eerder op de middag, kort voor 13 uur, gebeurde ook al een ongeval op de E411 tussen Namen en Brussel ter hoogte van Jezus-Eik. Daar kwam een mobilhome tegen de vangrail terecht. De mobilehome was in stukken uiteengevallen en de Civiele Bescherming moest ter plaatse komen om de opruimwerken te doen. Het was er lang aanschuiven. Pas rond 17 uur was de weg daar weer helemaal vrij.

En ook op de E19 in Kontich was het prijs. Twee keer zelfs, want daar gebeurde in de staart van de file na het ongeval nog een aanrijding.

Meest gelezen