Davignon: "Er komt geen Sabena-bis"

"Het merk Brussels Airlines zal na de overname door Lufthansa niet verdwijnen en we kunnen ook de werkgelegenheid houden." Dat heeft Etienne Davignon, voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines, gezegd op de RTBF.
Etienne Davignon (archieffoto)

De top van Lufthansa zette woensdag het licht op groen voor de totale overname van Brussels Airlines. Het is de bedoeling om met de Belgische aandeelhouders een akkoord te bereiken over de modaliteiten tegen het einde van het jaar. Het gaat dan over het behoud van de tewerkstelling in Brussel, het behoud van de merknaam, het netwerk en waar het beslissingscentrum gaat komen. Lufthansa zou dan begin 2017 de 55 procent aandelen die ze nog niet in handen heeft, kunnen overnemen.

In een interview op de RTBF liet Davignon verstaan dat de overname niet het einde zal betekenen voor het merk Brussels Airlines. "Maar vooral de werkgelegenheid staat centraal, en die kunnen we houden", zei hij ook. "Ik ben niet naïef, ik weet waar we staan in de onderhandelingen. Er is geen enkel sociaal plan in zicht bij Brussels Airlines", dixit de voorzitter, volgens wie er dus geen "Sabina bis" zal komen.

Meest gelezen