ING licht Nederlandse bonden toch pas morgen in "om lekken te voorkomen"

Bank-verzekeraar ING licht de vakbonden in Nederland toch pas morgenvroeg in over zijn toekomstplannen. Normaal zouden de vakbonden bij onze noorderburen vanavond al worden ingelicht over de op stapel staande herstructurering, maar dat is uitgesteld naar morgen. Dan vindt ook bij ons een bijzondere ondernemingsraad plaats.

Op de bijzondere ondernemingsraad in België, morgenvroeg om 7 uur, zal naar verwachting een forse herstructurering worden aangekondigd. De bonden houden er rekening mee dat er heel wat jobs zullen sneuvelen. Hoeveel precies is nu nog onduidelijk, maar de meest pessimistische voorspellingen gaan tot 4.000 jobs.

Ook in thuisland Nederland, waar ING nog amper 250 kantoren telt, zou de bank-verzekeraar mogelijk nog fors willen besparen. Normaal zouden de bonden bij onze noorderburen vanavond worden ingelicht, maar dat is uitgesteld naar morgen. Volgens een vakbondsman "om vroegtijdig lekken van nieuws te voorkomen". Een woordvoerder van de bank bevestigt dat het gesprek met de bonden is verschoven, maar wil verder geen commentaar geven. 

Meest gelezen