Meer dan 600.000 bezoekers voor Open Bedrijvendag

Meer dan 600.000 mensen hebben vandaag deelgenomen aan de 26e editie van de Open Bedrijvendag. Dat zijn er iets minder dan de 650.000 bezoekers van vorig jaar, maar toch spreekt organisator Voka, van "een feestdag voor het ondernemerschap".

Meer dan 300 bedrijven uit allerlei sectoren openden vandaag hun deuren voor het grote publiek. Op die manier konden mensen opnieuw een kijkje nemen achter de schermen van tal van bedrijven.

Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) gaf het startschot voor de 26e editie bij afvalverwerkingsbedrijf Veolia in de Antwerpse haven. Hij benadrukte daar het belang van de STEM-opleidingen in Vlaanderen. STEM staat voor science, technology, engineering en mathematics en is de verzamelnaam voor alle techn(olog)ische, wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

In totaal namen meer dan 600.000 mensen deel aan de Open Bedrijvendag. Voka-topman Hans Maertens spreekt van "een groot succes". "Het toont aan dat het grote publiek bijzonder belangstelling heeft in wat onze ondernemingen allemaal doen", aldus Maertens. Het aantal bezoekers ligt wel iets lager dan vorig jaar. Toen waren er 650.000 kijklustigen.

Grote publiekstrekkers waren onder meer Astra Sweets in Turnhout (13.000 bezoekers), ZF Wind Power in Lommel (10.000 bezoekers), Dovy Keukens in Roeselare (8.000 bezoekers) en het distributiecentrum van Delhaize in Zellik (7.000 bezoekers).

Koning Filip, prinses Elisabeth en prins Emmanuel besturen drones

Ook Koning Filip, prins Emmanuel en prinses Elisabeth maakten van de gelegenheid gebruik om een bedrijf te bezoeken en zich tussen het volk te mengen. Aansluitend bij hun interesses kozen ze voor het opleidingscentrum van het technologisch bedrijf Noordzee Drones in Zeebrugge.

Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van drones en zette deze week nog hun toestellen in tijdens de kustreddingsoefening in Knokke-Heist. De vorst en zijn kinderen kregen wat uitleg over de technologie en namen zelf de afstandsbediening in handen. De koning bestuurde buiten een groot model, de kinderen leefden zich uit in een zone voor kinderen.

Meest gelezen