Met 50.000 deelnemers op Nuit Blanche in Brussel

In Brussel hebben afgelopen avond en nacht meer dan 50.000 mensen deelgenomen aan de 14de editie van de Nuit Blanche. Deze editie van het artistieke en culturele festival vond plaats in de Europese wijk van Brussel. Thema was Borders (grenzen). "Een brandend actuele kwestie die aansluit bij de ambitie van Nuit Blanche: barrières opheffen tussen mensen, culturen en disciplines, en mensen via kunst samenbrengen in de stad", luidt het.

Deelnemers konden tussen 19 uur en 3 uur 's nachts op verschillende symbolische locaties, zoals de Concert Noble of de Solvay Bibliotheek, terecht voor tal van optredens en installaties.

"In deze tijden, waarin de Europese Unie met opeenvolgende crisissen kampt en het vertrouwen van de burgers in de Europese instellingen wankelt, wil Nuit Blanche iedereen weer naar de wijk lokken om er de onvermoede kantjes van ontdekken", stellen de organisatoren.

De organisatoren zijn tevreden over de 14de editie. "Het was een uitdaging om het te organiseren in de Europese wijk, een buurt die normaal gezien redelijk verlaten is op een zaterdagavond. Maar het publiek was, ondanks het regenachtige weer, op de afspraak", stelt Karine Lalieux, schepen van Cultuur in Brussel.

Meest gelezen