Wandelaars zamelen 200.000 euro in voor vluchtelingen

In Genk hebben 733 wandelaars uit heel Vlaanderen deelgenomen aan de eerste Refugee Walk. Daarmee wandelden ze bijna 200.000 euro bij elkaar voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen, die deze wandeling van 40 km door het Nationaal Park Hoge Kempen organiseerde. Onderweg deelden vluchtelingen hun verhaal met de wandelaars.

Het opgehaalde geld gaat naar het Startpunt van Vluchtelingenwerk Vlaanderen waar asielzoekers terecht kunnen voor een kom soep en informatie over de asielprocedure.

"We hadden gehoopt 80.000 euro in te zamelen want daarmee kunnen we een jaar verder. We gaan nu de werking van het Startpunt kunnen uitbreiden en klaarmaken voor de winter. We bereiden ons ook voor op noodacties die deze winter mogelijk moeten plaatsvinden. We kunnen ook meer ondersteuning bieden aan iedereen die asielzoekers en vluchtelingen helpt", zegt Charlotte Vandycke, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Een kleine delegatie van Vlaams Belang Jongeren voerde actie tegen de Refugee Walk. Aan de brug van de N750 op het kruispunt met de Hoogzij ontrolde ze een spandoek met de tekst "Fort Europa". Volgens de delegatie lobbyt Vluchtelingenwerk Vlaanderen voor asielzoekers, open grenzen en ongecontroleerde migratie.

Meest gelezen