Zoveelste waterlek op Antwerpse Bisschoppenhoflaan

Opnieuw is er een waterlek ontstaan op de Bisschoppenhoflaan in Deurne bij Antwerpen. In tegenstelling tot eerdere lekken in de voorbije maanden, is de hinder voor het verkeer dit keer beperkt.

Het lek ontstond iets voor 14.30 uur, aan de kant met even huisnummers. De brandweer is ter plaatse gegaan om het water weg te pompen en Water-link om het lek te dichten. De inwoners tussen de Ten Eekhovelei en de Van Deynsestraat zitten voorlopig zonder water. Eén rijstrook is afgesloten voor de brandweer, maar de hinder voor het verkeer blijft beperkt.

De buurt is al meer geplaagd door waterlekken. In juli gebeurd het twee keer. De rijbaan kwam toen telkens helemaal onder water te staan. Ook kwam op sommige plaatsen het wegdek tot 20 centimeter omhoog.

Water-link, het vroegere AWW, was voorlopig niet bereikbaar voor commentaar. Eerdere lekken hadden mogelijk te maken met werken in de buurt. In dat verband zou de druk zijn opgevoerd, waardoor zwakke punten tot lekken kunnen leiden.

Meest gelezen